SlideShow

.

Billboard

8

Broadband Oh Broadband

Nape la 3-4 hari ni line broadband (sesetengah orang memanggilnya berukband ketika hangin) macam hampeh je. Slow giler... Nak update blog pon takde mood. Nak upload gambar pon lambat, apatah lagi nak download mp3 or movie. Nak login facebook pon terhegeh-hegeh. Ni pon gagah2 jugak la post entry... nanti bersawang pulak blog aku. So, which broadband is the best in town?

Celcom kah?


DiGi kah?

ATAU

Maxis kah?
6

Halamak! Sekali Keluar Tiger Beer Daaa...

Terkejut aku.. Bukak je blog tadi terus nampak iklan ni le pulok... Apa pendapat anda berkenaan ini?


0

Jawapan Yuna Mengenai Isu Kasut Kulit Babi

"My shoes r NOT pigskin lining. I don't sell leather shoes @iamjetfuelshop. If i wus i wudnt sell my shoes for rm60 saje it wudv been rm400!". Ini la jawapan Yuna yang aku petik dari Tweeter antara aku & dia. So, NO PIG yer.. Itu PVC. Tokey kasut dah mengesahkan. Seperti yang sedia maklum, Yuna ada bukak butik IAMJETFUELSHOP kat Subang Jaya. Aku tak pernah pi pon lagi.. hehehe..



Camne la aku leh tanya soalan bodoh ni, "...boleh buang tak titik2 tu..." wakakakakaka... lawak betul.. Aku memang tak reti sangat pasal kasut2 ni.. ingatkan dots tu pakai main lekat stiker je.. muahahaha.. maklum la pakai slipar jamban je.. orang kampung.. tapi aku tau la maksud 3 titik tu kulit ba alif ba ya...

Wokeh.. Ini panduan dan cara-cara bagaimana nak kenal pasti kasut kulit babi. Sumber dari http://www.halal.gov.my. Klik gambar untuk besarkan paparan.




Wallahu'alam bissawab...
1

Blogger Untung RM1 Juta

Fuhhh... masuk muka depan Berita Minggu tuhh... Tabik la kat Redmummy. Boleh menjadi sumber inspirasi kepada para bloggers termasuk aku. Lepas ni Redmummy kena upah bodyguard la... Ramai dah kenal ni.. Kayo lak tu... hehehe...

pix_gal0
Penulis blog kreatif raih pulangan lumayan

KUALA LUMPUR: Pengendali atau penulis blog kini mampu meraih keuntungan sehingga RM1 juta setahun.

Beginilah fenomena penggunaan blog yang dulunya berfungsi sebagai pengantara politik, peribadi dan komuniti, kini beralih kepada perniagaan sehingga ada pengendali atau penulis mampu meraih keuntungan beratus-ratus ribu hingga berjuta ringgit setahun.

* sumber BH Online
19

Iklan CPA (Cost Per Action) Pertama Dari Nuffnang


Milk A Deal ialah iklan CPA pertama dari nuffnang. Kalau tak caye, tengok gambar bawah ni. Kan ada tulis CPA tuh.. hehe..



CPA ni adalah cara terbaru tingkatkan pendapatan dari Nuffnang. Nak tau lebih lanjut baca ni, Introducing another way to optimize your Nuffnang earnings

Kalau ikut pada pemahaman aku yang masih baru dalam Nuffnang ni, kita akan mendapat reward bila ada barangan dari advertiser tu dah dibeli (dengan klik pada iklan) atau borang pendaftaran dah di submit hasil daripada klik pada iklan yang terdapat pada blog kita.

Iklan CPA yang aktif sekarang ialah Milk A Deal. Fisrt hari tu iklan jimat 60% iaitu boleh CUT+WASH+BLOW DRY dengan harga RM30 je daripada harga sebenar RM70. Klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.


Terbaru, jimat 58% iaitu hanya RM15 untuk pizza atau pasta + ice lemon tea berbanding harga asal RM36 di Allegro, Subang Jaya. Klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

(Seperti yg tertera di atas, 'pork free'. Anda tentukan sendiri apa yg sepatutnya. Tapi tak salah kalau klik.. hehe..)

Tak lupa juga, anda boleh dapat RM10 dengan refer kawan2. Hehehe..



Sekian, Majulah Nuffnang untuk Blog!
4

JOM GEGAR BLOG

BEN ASHAARI

Mari kita GEGARkan blog di sini.
4

Milo Fuze Jam-Pack Your Friends

MILO ada buat contest weh. Moh kita pakat ramai2 join. Main game susun puzzle. Susah gak nak nyusunnye. Kalau nak join dan baca syarat2nya, klik sini.

Hadiah2nya menarik w0o0ooo....

Prizes

  1. The Prizes for this Contest consist of two [2] categories.
    1. Category 1–: Grand Prize Category
      • Group Prizes 1 - There will be a total of four [4] Winners and will each receive a Mac Book Air 11 inch 64GB.
      • Group Prizes 2 – There will be a total of four [4] Winners and will each receive an iPhone 4 16GB.
      • Group Prizes 3 – There will be a total of four [4] Winners and will each receive an iPad 16GB WiFi + 3G.
      • Group Prizes 4 – There will be a total of five [5] Winners and will each receive Sony PlayStation 3 320GB.
      • Group Prizes 5 – There will be a total of three [3] Winners and will each receive an iPod Touch 32GB.
    2. Category 2: High Scorer Category
      The participant with the highest score ["Highest Scorer'] at the end of the Contest Period will be selected to win this category.
      1. There will be a total of five [5] winners for this category and will each receive:-
        • An iPod Shuffle 2GB.


Macam mana nak menang? Ada 4 Step...

STEP 1
Klik sini dulu, lepas tu tag 10 kawan2 anda di Facebook.



STEP 2
Main game, score sekurang2nya 1000 points dalam 3 stages.



STEP 3
Dah lulus step 2, pilih hadiah apa korang nak.



STEP 4
Register & submit POP. 



Hadiah Tambahan : High Score Winner - iPod Shuffle
Yang ni tak payah submit POP pon takpe... boleh menang, janji dapat High Score.



Apa itu POP?
POP ialah Proof of Purchase


Contest berlangsung dari 30 Disember 2010 hingga 9 Mac 2011. SELAMAT MENCUBA...
0

Indeks Jisim Badan (BMI)

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menetapkan Indeks Jisim Badan (BMI - Body Mass Index) sebanyak 22 sebagai berat badan ideal (tetapi 23 juga diterima). Ia bukan saja boleh menjadi pengukur kepada keseimbangan berat badan, sebaliknya menjadi penanda aras bagi kekerapan untuk tekanan darah tinggi.

Ini kerana kajian menunjukkan hampir 50 peratus individu yang mengalami masalah tekanan darah tinggi mempunyai BMI melebihi 30. Ada juga individu yang hanya gemar menimbang berat badan tetapi adakah ia tepat kerana selalu berubah andai ditimbang pada waktu berbeza?


Realitinya penurunan timbangan berat badan yang tidak memudaratkan fungsi tubuh ialah dua hingga empat kilogram setiap bulan saja, Antara panduan yang diberikan untuk menimbang berat badan ialah menimbang menggunakan penimbang yang sama selain kiraan diambil pada waktu sama setiap kali yang mana paling baik ialah seminggu sekali saja.

Sungguh pun begitu, walaupun kiraan timbangan paling asas dijadikan panduan, nisbah ukuran pinggang dan punggung (WHR - Waist Hip Ratio) adalah paling tepat menentukan bentuk tubuh paling ideal. Panduan berikut boleh digunakan sama ada lelaki atau wanita, untuk mengetahui di mana tahap anda.

 
 Jadual BMI

Indeks Jisim Badan - BMI
1) Cara kiraan BMI ialah membahagikan berat badan (kilogram) dengan ketinggian (meter) ganda dua atau

Berat (kg) / [Tinggi (m) x Tinggi (m)]
@
KG / (M x M) = BMI

2) Untuk lebih tepat, anda boleh mengira sendiri berat badan yang ideal mengikut ketinggian masing-masing. Caranya ialah:

23 (indeks BMI ideal) x tinggi (meter) x tinggi (meter)
@
BMI x M x M = KG


Contoh : Sekiranya ketinggian anda 1.5 meter maka :
Cara kiraannya ialah: 23 x 1.5 x 1.5 = 52.
Ini bermakna bagi individu yang mempunyai ketinggian 1.5 meter, berat badan unggul ialah 52 kilogram.

3) Mengukur ukur lilit pinggang.
Ukur lilit pinggang bagi wanita mestilah tidak melebihi 80 sentimeter (32 inci) dan lelaki pula antara 88 hingga 94 sentimeter (36 hingga 40 inci).

Nisbah ukuran pinggang dan punggung (WHR) adalah kaedah penentu untuk mengetahui bentuk badan baik dan ideal bagi setiap orang. Caranya ialah membahagikan ukuran pinggang dengan punggung yang mana bagi wanita, ukurannya mestilah tidak melebihi 0.8 dan 1.0 bagi lelaki. Sekiranya nisbah WHR melebihi tahap ditentukan di atas, bermakna bentuk badan kurang cantik walaupun BMI anda dalam lingkungan normal.
4

Kepala Putnam Macam Justin Bieber

Facebook Chat Emoticon:


Facebook emoticon smilie emote for smile!
Happy emote: :) or :-)

Facebook emoticon smilie emote for wink!
Wink emote: ;) or ;-)

Facebook chat emote for laughing eyes!
Laughing eyes: >:o

Facebook chat emote for grumpy!
Grumpy: >:-(

Facebook emoticon smilie emote for crying!
Crying emote: :’(

Facebook emoticon smilie emote for cool!
Glasses emote: 8) or 8-)

Facebook chat emoticon for tongue out!
Rude: :p or :-p

Facebook emoticon smilie emote for ummmm!
Dork emote: -_-

Facebook chat emote for Devil!
Devil emote: 3:)

Facebook emoticon smilie emote for a kiss!
Kiss emote: :-* or :*

Facebook chat emote for Pacman!
Pacman: :v

new facebook shark emoticon
Shark emoticon: (^^^)

Facebook chat emote for weird guy\'s face!
Chris Putnam face: :putnam:
Facebook emoticon smilie emote for a big smile!
Really happy emote: :D or :-D

Facebook chat emote for happy eyes!
Happy eyes: ^_^

Facebook chat emote for cat smile!
Cat smile: :3

Facebook chat emoticon for sad face!
Sad: :( or :-(

Facebook emoticon smilie emote for shocked!
Shocked emote: :o or :-o

Facebook chat emote for cool!
Cool shades: 8-|

Facebook chat emote for WOOT?!
Woot?!: O.o

Facebook emoticon smilie emote for not amused!
Duhhh emote: :/ or :\

Facebook chat emote for angel!
Angel emote: O:)

Facebook emoticon smilie emote for a love heart!
Love emote: <3

Facebook chat emote for robot!
Robot: :|]

new facebook penguin emoticon
Penguin emoticon: <(")

new facebook 42 emoticon
42 Red emoticon: :42:


Cuba tengok emoticon Putnam... aku tengok rambut dia ala-ala Justin Bieber... hehehe...
Siapa Chris Putnam ni? Dia ni salah seorang software engineer kat Facebook. Ni gambar dia...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

Sampul Surat Hari Pertama || FDC

 
Web Analytics